Бързи кредити

Как можем да рефинансираме бърз кредит?

Хората все по-често избират да теглят някакъв вид заем, за да покрият текущи разходи или възникнал инцидентен проблем. Ако се случи, да имате проблем с плащането на вноските и това започне да ви притеснява сериозно, има вариант да рефинансирате кредита, чрез изтеглянето на нов. Вторият заем се подписва при различни условия и лихвен процент. 

Ако изплащате повече от един, тогава се нарича обединяване на кредити. Много по-удобно е да мислите само за една вноска, отколкото за няколко различни. Хубаво е, че вече кредитоискателите могат да кандидатстват онлайн, без да се налага да посещават офис или да чакат на опашка.

Сържание

Кога е разумно да рефинансираме бързия кредит?

Ако имате някакви заеми е добре да ги следите регулярно и да не допускате да попаднете в дългова спирала. След като сте избрали да рефинансирате, означава, че постъпвате отговорно и имате намерение да оправите задълженията си като ги обедините и внасяте само една вноска. Съвременните бързи кредити са удобен начин, да разполагате с нужните финанси в различни моменти и да се чувствате достатъчно платежоспособни. Има конкретни ситуации, в които рефинансирането е най-правилното решение, към което бихте могли да се насочите:

  • щом ви трябват допълнително пари – непредвидените разходи, които имате, могат да бъдат от най-различен характер – здравословен проблем, ремонт, покупка или нещо друго. Ако сумата, която сте изтеглили като бърз кредит е похарчена, е нормално да потърсите рефинансиране, тъй като в случая, то е необходимост;
  • за да погасите скъпо задължение – ако изпращате нещо на лизинг и смятате, че лихвата е висока. Разумно е да изтеглите бърз кредит, с който да покриете това неизгодно за вас задължение. Дълговете трябва да се контролират и да се избира най-добрият за вас вариант;
  • за да намалите текущите си вноски – бихте могли да се договорите с кредитодателя и да кандидатствате за нов бърз кредит, което да намали вноската по стария. Надеждните небанкови финансови компании предлагат гъвкави условия и различни опции, за да ви помогнат при възникналата ситуация.

Добре е кредитната ви история да е чиста и да нямате множество просрочия. Трябва добре да премислите подобна стъпка и най-вече, дали разполагате с нужните приходи, за да сте коректни и да превеждате сумите навреме.

Как да кандидатстваме онлайн?

Ако сте решили да рефинансирате своя бърз кредит, трябва да знаете, че ще преминете през познатата ви процедура отново. Възможно е да предоговорите условията, ако задължението е от същия кредитодател. Ако то е от друга банкова или небанкова институция, ще е нужно да докажете, че част от него вече е погасено и сте били изрядни. Кандидатстването е лесно и може да бъде направено изцяло по интернет:

  • попълвате данните си – небанковите финансови компании имат лиценз, да оперират с подобна информация и не трябва да се притеснявате, че тя ще бъде използвана за друго;
  • избирате желаната сума – онлайн виждате удобен калкулатор, който изчислява, каква ще бъде вноската заедно с включената лихва и ГПР. Това става след като определите срока за връщане на заема;
  • не е нужно да доказвате доходите си – в банка със сигурност ще ви поискат трудов договор и определен стаж. Съвременните компании са по-гъвкави и е важно да имате само валидна лична карта и да сте навършили пълнолетие;
  • избирате как да получите парите – това може да стане чрез превод към вашата лична банкова сметка или на каса на Easypay. Одобрението е бързо, само за няколко минути и веднага ще получавате отговор от фирмата.

Този вид услуги са измислени, за да помогнат максимално на хората, които се нуждаят от средства. Инцидентни или спешни разходи винаги могат да възникнат, но е хубаво да знаете, че има възможност да кандидатствате лесно за заем. 

Ще ни отпуснат ли заем при лоша кредитна история?

Ако се е случило по-дълго време да забавите плащанията по различни бързи кредити е възможно вече да имате лошо кредитно досие. Това се проверява винаги, когато кандидатствате за нов заем. Банките спазват строги правила, при които трудно биха разрешили на подобен кредитоискател да вземе отново средства. Отказът е сериозен проблем за много хората, които са изпаднали в затруднено финансово положение и имат нужда от реална помощ.

Алтернативата, която откривате са небанковите финансови институции. Те се стремят да привлекат повече клиенти с по-изгодни условия и преференции. Предварително трябва да проучите компаниите и да съберете достатъчно различни оферти. 

Така ще прецените, кое предложение е по-изгодно във вашия случай. Ако смятате да теглите по-голяма сума, е възможно да ви поискат някакъв вид обезпечение под формата на недвижим имот. Възможно е лихвите, които ще са включени във вноската, да са по-високи, но това е за сметка на бързото и лесно одобрение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button