Кредити

Хампарцумян предоставя яснота относно риска за средствата в Сребърния фонд

Банкерът Левон Хампарцумян прогнозира, че правителството ще извърши 10 важни действия, включително свързани с бюджета, еврото, Шенген и други, което би могло да доведе до постигане на по-добри резултати.

Това бе изявено от Хампарцумян в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Освен това, гост в същото предаване, бившият зам.-министър на икономиката и бивш шеф на КЗП Димитър Маргаритов, изрази скептицизъм относно бъдещето на правителството и посочи, че предложението на служебното правителство за 6,4% бюджетен дефицит е проблематично.

Хампарцумян също изрази опасенията си, казвайки, че не трябва да се разблокира Сребърният фонд и че се нуждаем от стабилност в данъчната система.

Той също посочи важността на разумното харчене и спрямо задълженията и подчерта, че е необходимо да се разпределят парите от Плана за възстановяване и развитие с цел постигане на по-голям успех.

Правителството има намерение да извърши 10 ключови мерки, които включват бюджета, еврото, Шенген и други важни аспекти. Това предвижда прогнозата на банкера Левон Хампарцумян, който гостува в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Според него, ако правителството успее да постигне тези цели, може да се очаква по-добро представяне.

В същото предаване бившият заместник-министър на икономиката и бивш председател на Комисията за защита на конкуренцията, Димитър Маргаритов, изрази своите съмнения относно бъдещето на правителството и постави акцент върху пет приоритета.

Той посочи, че бюджетът трябва да бъде поставен на първо място, а предложението на служебното правителство за 6,4% бюджетен дефицит беше критикувано от него. Маргаритов обсъди и данъчната система, като спомена, че плоският данък вече не функционира за хората, които плащат повече, и подчерта необходимостта от стабилност в тази област.

Той изрази загрижеността си и относно Сребърния фонд и предупреди за възможни корупционни практики. Хампарцумян допълни, че Сребърният фонд не трябва да бъде блокиран, а проблемът е неефикасността на икономиката.

Той подчерта важността на отговорното разпореждане на парите, които се вземат на заем, за да се постигне по-висок жизнен стандарт.

Банкерът посочи, че целите за еврозоната са постижими, ако се предприемат мерки за прекратяване на нередностите в системата, събиране на достатъчно ДДС и противодействие на контрабандата. Той отбеляза, че парите от Плана за възстановяване и развитие трябва да бъдат разпределени така, че да стимулират работещото правителство и да получат парламентарна подкрепа. Хампарцумян завърши с оптимистичното си изказване, че при успешно справяне със задачите, правителството може да постигне още повече от очакваното.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button