Кредити

Как да увеличите максимално връщането на пари с кредитната си карта

Интелигентните картодържатели трябва да работят, за да увеличат своите предимства и награди през цялата година. Ако използвате кредитна карта за връщане на пари в брой (cash back), важно е да разберете как да извлечете максимума от своите награди за връщане на пари в брой. Продължете да четете, за да подобрите уменията си за връщане на пари и да научите как да оптимизирате стратегията си за награди.

Сържание

1. Оценете навиците си за харчене и намерете карта, която ви подхожда

Преди да промените стратегията си за разходи по кредитна карта или да обмислите кандидатстване за нова кредитна карта, важно е да анализирате паричния си поток. Колко пари харчите на месец? На година? В кои категории харчите най-много? Какво в крайна сметка искате или се нуждаете от кредитна карта с награди?

Започнете, като използвате приложение за бюджетиране или химикал и хартия, за да разберете колко харчите всеки месец и за какво. Независимо дали храните душата си с домашна кухня или трупате мили за пътуване с колата си или с любимата си авиокомпания, уверете се, че разбирате къде всъщност отиват парите ви, за да можете да изберете карта, която ще ви възнагради за разходите, които вече сте похарчили правейки.

Разбирането на това колко харчите ще ви помогне да предвидите каква ще бъде печалбата ви от награди всяка година (често по-висока през първата година, ако вашата карта за връщане на пари има оферта за бонус) и следователно дали годишната такса си струва. Ако всъщност не харчите достатъчно пари за кредитна карта всяка година, за да компенсирате годишната такса на картата, тази карта вероятно не е най-добрият вариант за вас.

След като сте забелязали как използвате кредитната си карта, можете да определите кой тип карта ще отговаря най-добре на вашия начин на живот и съществуващи разходи.

Общи категории разходи

Най-добрият тип карта за ежедневни разходи обикновено е карта с фиксирана ставка за връщане на пари, тъй като ще спечелите една и съща ставка на награди, независимо какво купувате. Докато връщането на пари в брой от 2 процента има много смисъл, карта с малко по-ниска фиксирана ставка може да предложи допълнителни предимства, които я правят по-подходяща за вашите разходи.

Ако харчите много за хранене навън или храна за вкъщи, има редица карти за връщане на пари с щедри награди за покупки за хранене и развлечения. Ако най-големият ви разход е за хранителни стоки за готвене вкъщи, може да ви обслужи най-добре карта със специфична категория награди за харчене в супермаркети. Освен това, карта, фокусирана върху възнаграждаване на покупките на бензин, има повече смисъл, ако пътувате дълго или често пътувате.

2. Изберете карта със солидна оферта за регистрация

Ако сте на пазара за нова карта за връщане на пари в брой, направете си домашното, за да сте сигурни, че получавате страхотна карта за връщане на пари в брой с изискване за минимални разходи, което лесно ще можете да изпълните.

3. Намерете карти, които предлагат бонус пари обратно в най-големите ви категории

След като определите къде всъщност харчите парите си всеки месец, ще искате да кандидатствате за карта за връщане на пари, която ви изплаща най-добрите дивиденти за вашите лични финансови навици.

Например, ако голям процент от парите ви отиват за хранителни стоки всеки месец, ще искате да изравните разходите си с правилната карта за връщане на пари в брой. Например, картата Blue Cash Preferred® от American Express предлага на картодържателите 6 процента връщане на пари в брой при разходи в супермаркети в САЩ (при покупки до 6000 долара за календарна година, след това 1 процент).

4. Разнообразете стратегията си за разходи

Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че извличате максимума от всяка от кредитните си карти.

Като начало, не трябва да играете любими с вашите карти за връщане на пари. Умно е да не фокусирате всичките си печалби в брой върху една кредитна карта. Въпреки че е страхотно, че печелите 6 процента пари в брой при покупки в супермаркети в САЩ (при до $6000 на година, след това 1 процент) с Blue Cash Preferred Card от American Express, не е нужно да се задоволявате само с 1 процент пари в брой от повечето други покупки. 

Дръжте втора карта в портфейла си, като карта с 2 процента фиксирана ставка за връщане на пари, която можете да използвате за разходите си, които не отговарят на изискванията за категория бонус с по-високи печалби.

Направете проучване на всичките си карти и определете за какво е най-подходяща всяка. Добавете малък етикет към картата си като напомняне за какво да я използвате, дайте на всяка карта полезен псевдоним във вашия дигитален портфейл или пъхнете ръкописна легенда в портфейла си, за да сте готови да използвате правилната карта вдясно момент.

5. Регистрирайте се за тримесечни бонус категории

Ако вашата карта за връщане на пари има ротационни категории бонуси, следете календара за връщане на пари на издателя си и активирайте категории бонуси всяко тримесечие. По този начин ще отговаряте на условията за процент на връщане на бонуса. В противен случай ще спечелите само основната ставка, обикновено 1 процент от всичките си разходи.

Discover it® Cash Back, например, печели 1 процент пари в брой за всички покупки извън категорията, но също така предлага 5 процента пари в брой за до $1500 в активирани ротационни разходи за бонус категория всяко тримесечие (след това 1 процент). Уверете се, че сте се включили в тези оферти и ги увеличавайте максимално, когато разходите ви позволяват.

6. Възползвайте се максимално от специални оферти и портали за пазаруване

Ако искате да спечелите повече пари в брой, комбинирайте любимата си кредитна карта с пари в брой с удобен портал за пазаруване. Често можете да печелите повече награди за всяка онлайн покупка, която правите, като щракнете през портал за пазаруване за любимия си магазин, след което платите с любимата си карта за връщане на пари в брой.

Приложения и сайтове за връщане на пари в брой като Ibotta, Rakuten (бивш Ebates) и Dosh ви връщат процент от вашите разходи за отговарящи на условията покупки — в допълнение към връщането на пари в брой, което печелите по кредитната си карта.

7. Използвайте cash back разумно

Разумното използване на вашите награди за връщане на пари е също толкова важно, колкото и максимизиране на възможностите за печелене на връщане на пари. Много хора избират да използват своите парични награди като кредити за извлечения, за да компенсират месечните си разходи, но получаването на отстъпка върху вече похарчени пари не е единствената опция. 

Плащайте напред с вашите парични награди, като спестявате за голяма покупка, която иначе не бихте купили, или инвестирайте възвръщаемостта си всеки месец и оставете вашите парични средства да ви изплатят дългосрочни дивиденти за бъдещето.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button