Акции

Акции, които правят най-големите движения преди пускане на пазара: Starbucks, AMD, Pearson, PacWest и др

Eli Lilly – Фармацевтичните акции се повишиха с повече от 5% въз основа на данни от клинични проучвания, които показват, че лекарството донанемаб на компанията забавя прогресията на болестта на Алцхаймер.

Starbucks — Акциите на популярната верига кафенета паднаха с 5% преди звънеца, дори след като надминаха прогнозите на анализаторите и отчетоха по-силен от очакваното ръст на продажбите в същия магазин. Starbucks препотвърди своята перспектива.

AMD — Акциите на полупроводниците паднаха с повече от 7% в предпазарната търговия след тримесечните резултати ден по-рано. Компанията отчете коригирани 60 цента на акция при приходи от 5,35 милиарда долара, които са над очакванията на анализаторите от 56 цента и 5,3 милиарда долара, според Refinitiv. Насоките за продажбите за текущото тримесечие обаче бяха по-ниски от компанията и анализаторите сега са разделени относно това как да разглеждат акциите.

Chegg — Акциите на онлайн наемателя на книги възвърнаха 6,2% в сряда, след като паднаха с цели 48% ден по-рано. Компанията отбеляза загрижеността от възхода на изкуствения интелект като заплаха за основния бизнес в обаждането си за печалбите. Главният изпълнителен директор Дан Розенсвайг също каза, че паниката, довела до падането на акциите, е била „изключително преувеличена“.

PacWest, Western Alliance — Регионалните банкови акции бяха готови да увеличат загубите си за седмицата в сряда сутринта. Акциите на PacWest паднаха с 4,6% в предпазарната търговия, след като паднаха с почти 28% във вторник. Western Alliance падна с повече от 3%, след като загуби 15% във вторник. Акциите бяха под натиск на фона на подновената загриженост за здравето на сектора.

Biogen — Биотехнологичната компания се понижи с около 4% в сряда, след като Eli Lilly отчете данни за изпитване на лекарства за Алцхаймер. Biogen отчете печалба миналата седмица, достигайки коригирани $3,40 на акция, докато анализаторите, анкетирани от StreetAccount, прогнозираха $3,28. Компанията наскоро получи разрешение от Администрацията по храните и лекарствата за лекарство за лечение на ALS.

Cogent — Акциите на комуникационната и интернет компания поскъпнаха с 2,8% след подобрение на Bank of America. Cogent каза във вторник, че е приключил план за придобиване на безжичната мрежа на Sprint от T-Mobile.

Match Group — Акциите се повишиха с 2,7% в малък обем по време на предпазарната търговия. Компанията за онлайн запознанства отчете печалби за първото тримесечие, които надхвърлиха прогнозите на анализаторите от Refinitiv след звънеца във вторник. Приходите на Match обаче не оправдаха очакванията.

Generac — Компанията за енергийни технологии спечели 6,5%, след като тримесечните печалби надминаха очакванията на анализаторите. Generac отчете коригирани 63 цента на акция срещу очаквани 48 цента, според StreetAccount.

Pearson — Акциите на Pearson скочиха с повече от 8%. Акциите бяха двойно повишени, за да купуват от по-слабо представяне от Bank of America, която каза, че разпродажбата във вторник на акциите, която последва рязък спад на Chegg на фона на притесненията на AI, е била „прекалено тежка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button