Крипто

Прогноза за цените на биткойн при настъпване на обем на търговия от $20 милиарда – сега ли е добър момент за закупуване на BTC?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, е доста страхотна от началото на 2023 г., като скочи с над 70% през първото тримесечие.

Въпреки това възходящата тенденция изглежда губи сила, тъй като BTC наскоро падна с над 2% до $28 284,02.

Текущата цена на биткойн е 28 238 долара, а обемът на търговия за 24 часа е 21 милиарда долара. Биткойнът е паднал с 2,61% през предходните 24 часа.

Междувременно Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута в световен мащаб, се представи изключително добре през последната седмица.

Това се дължи на успешното внедряване на актуализацията на Shanghai hard fork.

Стойността на BTC наскоро падна поради две основни причини. Първо, председателят на Федералния резерв на САЩ направи някои ястребови коментари относно повишенията на лихвените проценти, които предизвикаха несигурност на пазара.

Второ, предложеният от президента Байдън данък върху разходите за електроенергия за крипто копачи добави към негативните настроения около ценовото рали на BTC.

По този начин тези събития направиха инвеститорите предпазливи и накараха някои да намалят инвестициите си в BTC и други криптовалути.

Сържание

Цената на биткойн се понижава на фона на регулаторните притеснения на САЩ и преместването на Coinbase на Бермудите

Цената на биткойн намалява, благодарение на опасенията относно новите регулации за криптовалутите в Съединените щати.

Според Марк Конърс, ръководител на изследванията в канадския мениджър на крипто активи 3iQ, американските компании за цифрови активи вече се преместват в други страни, тъй като Coinbase е решила да получи лиценз на Бермудите, за да стартира борса още следващата седмица.

TeraWulf пуска първата в САЩ ядрена инсталация за копаене на биткойн с капацитет 50 MW

От положителна гледна точка, TeraWulf, водеща компания за копаене на биткойн, стартира успешно първия по рода си завод за копаене на биткойни, захранван с ядрена енергия, в Съединените щати.

Също така си струва да се отбележи, че съоръжението Nautilus Cryptomine сега се захранва от над 91% енергия с нулеви въглеродни емисии, което го прави пионерски проект в областта.

С успешното разгръщане на целия си дял от 50 MW в съоръжението Nautilus, TeraWulf планира да разшири допълнително капацитета си в бъдещи фази, като добави 50 MW.

В момента TeraWulf управлява флот от около 34 500 копачи от най-ново поколение, включително 16 000 копачи в ядрено захранваното съоръжение Nautilus и 18 500 миньори в изцяло притежаваното съоръжение Lake Mariner в Ню Йорк.

Компанията има за цел да постигне заявената си цел за достигане на 5,5 EH/s оперативен капацитет за добив през второто тримесечие на 2023 г.

Следователно разгръщането на съоръжението Nautilus се разглежда като важен крайъгълен камък за TeraWulf.

Той не само представлява първото задвижвано с ядрено съоръжение за копаене на биткойни в САЩ, но също така предоставя на компанията икономическо предимство.

TeraWulf ще има възможността да реализира 50 MW добив с нулеви въглеродни емисии при най-ниските договорени разходи за електроенергия в сектора – само $0,02/kWh за период от пет години.

Така че новината за стартирането на съоръжението Nautilus Cryptomine няма да има незабавно въздействие върху цената на BTC, тя демонстрира нарастващия интерес към енергийни решения с нулеви въглеродни емисии за копаене на биткойни.

Това вероятно ще има положително въздействие върху цените на BTC в дългосрочен план, тъй като повече компании се насочват към устойчиви енергийни източници за добив.

Цена на биткойн

Цената на биткойн пада под $29 000 и може да спадне още повече, вероятно близо до $27 200.

Незабавната съпротива е $28 500, със значителна низходяща тенденция на почасовата графика на BTC/USD. Ключовите съпротиви са при $28 800 и $29 250.

цената на биткойна

Ако биткойнът не може да надмине $28 500, той може да продължи да намалява. Незабавната подкрепа надолу е $28,100, а допълнителната подкрепа е около $28,000.

Ако цената падне под $28 000, тя може да достигне $27 400 или дори $27 200.

Топ 15+ на криптовалутите, които да гледате през 2023 г

Биткойн може да отнеме известно време, за да се възстанови и затова търговците, които търсят печалби, са започнали да търсят другаде.

От по-нови алткойни до токени за предварителна продажба, на пазара има разнообразие от обещаващи криптовалути, всяка от които предоставя възможност за прилични печалби.

Съответно екипът на Cryptonews Industry Talk създаде списък с топ 15 криптовалути за 2023 г., всяка с добри краткосрочни и дългосрочни перспективи.

 1. Love Hate Inu (LHINU)
 2. Ecoterra (ECOTERRA)
 3. DeeLance (DLANCE)
 4. Metropoly (METRO)
 5. Swords of Blood (SWDTKN)
 6. RobotEra (TARO)
 7. Chimpzee (CHIMPZ)
 8. Securedverse (SVC)
 9. Pikamoon (PIKA)
 10. MindAI (TMC)
 11. Tamadoge (TAMA)
 12. Battle Infinity (IBAT)
 13. Lucky Block (LBLOCK)
 14. MetaBlaze (MBLZ)
 15. Shiba Inu Coin (SHIB)
 16. ApeCoin (APE)
 17. Balancer (BAL)
 18. Cartesi (CTSI)
 19. Immutable X (IMX)

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button