Пазари

Глобалните разходи за мобилни игри спадат с 5%, тъй като високата инфлация причинява охлаждане на пазара

Потребителските разходи в магазините за приложения възлизат на 167 милиарда долара през 2022 г., спадайки с 2% спрямо предходната година, съобщи Data.ai в своя годишен доклад „Състоянието на мобилните устройства“ в сряда.

Изправени пред икономически затруднения като по-високи цени и разходи по заеми, хората намаляват покупките по свое усмотрение. Игрите са особено под натиск.

Разходите за мобилни игри паднаха с 5% миналата година до 110 милиарда долара, според Data.ai.

Разходите за мобилни игри намаляха миналата година, тъй като потребителите станаха по-пестеливи при решенията си за покупка в отговор на нарастващата инфлация, според доклад на фирмата за анализ на приложения Data.ai.

Разходите за мобилни игри са паднали с 5% в световен мащаб през 2022 г. до 110 милиарда долара, съобщи Data.ai, която преди беше известна като App Annie, в своя доклад „Състоянието на мобилните устройства“ в сряда. Докладът разглежда и по-широкото състояние на сектори като мобилни реклами, търговия на дребно и приложения за социални медии.

Независимо от това, инсталиранията за първи път на мобилни заглавия са нараснали с 8% до рекордните 90 милиарда, като така наречените „хиперказуални“ заглавия водят печалбите.

„Виждаме как се появява тази основна тема, че хората са по-чувствителни към цените и финансово по-консервативни“, каза Лекси Сидоу, ръководител на отдела за прозрения в Data.ai, пред CNBC, добавяйки, че „най-големият удар“ на разходите за приложения е в игрите.

Изправени пред икономически затруднения като по-високи цени и разходи по заеми, хората намаляват покупките по свое усмотрение. Игрите са особено под натиск.

Очаква се глобалните продажби на игри и услуги, включително конзолни и компютърни игри, да се свият с 1,2% на годишна база до 188 милиарда долара през 2022 г., според проучване от юли на фирмата за пазарни данни Ampere Analysis.

През последните години растежът на мобилните игри е доминиращата история в индустрията на игрите, като големите издатели правят големи залози на разработчиците на мобилни игри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button