Пазари

Златото се понижи с отслабването на геополитическото напрежение; фокус върху бъдещия път на Фед

КЛЮЧОВИ ТОЧКИ

  • Цените на златото останаха без промяна в четвъртък, тъй като търсенето на сигурно убежище от последните геополитически опасения избледня, докато надеждите, че Федералният резерв на САЩ ще бъде по-малко агресивен при повишаване на лихвите през следващите месеци, подкрепиха пазара.
  • Спот златото беше почти непроменено при $1773,40 за унция към 01:03 GMT.
  • Спот среброто поевтиня с 0,3% до $21,41 за унция. Платината падна с 0,3% до $1003,4, а паладият – с 0,2% до $2067,10.

Цените на златото останаха без промяна в четвъртък, тъй като търсенето на сигурно убежище от последните геополитически опасения избледня, докато надеждите, че Федералният резерв на САЩ ще бъде по-малко агресивен при повишаване на лихвите през следващите месеци, подкрепиха пазара.

Основи

Спот златото беше почти непроменено при $1773,40 за унция към 01:03 GMT.

Фючърсите на златото в САЩ бяха малко променени при 1776,20 долара за унция.

Цените на златото достигнаха тримесечен връх от 1786,35 долара за унция във вторник, след новината, че руски ракети са убили двама души в Полша близо до украинската граница.

В сряда обаче президентът на Полша каза, че ракета, ударила страната му, вероятно е била заблуден украински отбранителен снаряд, разсейвайки опасенията, че идва от Русия и може да разшири кризата в Украйна.

Фокусът остана върху лихвената стратегия на Фед, като трейдърите оценяват 93% вероятност от 50 базисни пункта за повишаване на лихвения процент на срещата на централната банка на САЩ през декември.

Президентът на Федералния резерв на Сан Франциско Мери Дейли каза пред CNBC, че е разумно Федералният резерв да повиши лихвения си процент до диапазон от 4,75%-5,25% до началото на следващата година и че спирането на повишаването на лихвите не е част от дискусията.

Покачващите се лихвени проценти са склонни да притъпяват привлекателността на кюлчетата, тъй като металът не плаща лихва.

Данните показват, че продажбите на дребно в САЩ са се увеличили повече от очакваното през октомври, стимулирани от покупките на моторни превозни средства и набор от други стоки, което предполага, че потребителските разходи могат да помогнат за укрепване на икономиката през четвъртото тримесечие.

Доходността на 10-годишните облигации на САЩ се движеше близо до едномесечно дъно, намалявайки алтернативните разходи за държане на безлихвено злато.

Спот среброто поевтиня с 0,3% до $21,41 за унция. Платината падна с 0,3% до $1003,4, а паладият – с 0,2% до $2067,10.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button