Политики

Ананиев изрази загрижеността си за конфликта на интереси във връзка със закона за пътната безопасност

Кметът на Стара Загора изразява противоречиво становище относно наличието на корупция като риск в МВР

Депутатът от ПП Настимир Ананиев изразява опасенията си, че изменението на закона за пътната безопасност може да допринесе за засилването на феодализма в общините. Това беше коментарът на Ананиев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

В интервюто кметът на Стара Загора, Живко Тодоров, посочи, че неприятни пътни инциденти се случват навсякъде в страната и сподели, че в града те въведоха мерки за повишаване на пътната безопасност и монтираха камери за наблюдение камери, които обаче имат само наблюдателна функция. Тодоров посочи, че от преди няколко години предлагат въвеждането на общински камери, които да бъдат използвани за санкциониране на превишена скорост. Съгласно новото предложение, общинските камери ще могат да бъдат използвани за такива наказания, но съществуват неясноти в предложението.

Депутатът Настимир Ананиев изрази своите опасения относно конфликта на интереси и корупционния риск, които могат да възникнат във връзка с използването на общинските камери за санкциониране. Той посочи, че в малките общини повечето хора се познават помежду си и това може да доведе до субективност при налагането на глоби. В допълнение, Ананиев напомни за случая с кмета на Пазарджик, който отказа проверка за алкохол и наркотици, което подчертава риска от злоупотреби.

Ананиев изрази и тревогата си от създаването на частни армии около кметовете. Той посочи, че важно е да има едно ниво на сигурност в градовете и никой да не бъде застрахован. Според него, камерите могат да помогнат в предотвратяването на някои неблагоприятни ситуации.

Кметът Живко Тодоров добави, че в градовете има малко патрули, което ограничава контрола върху пътното движение. Той подчерта, че камерите предоставят допълнителни възможности за наблюдение и могат да допринесат за подобряване на обществената безопасност.

За да уникализирам заглавието без да използвам кавички, може да бъде следното: „Депутатът от ПП Настимир Ананиев изразява притеснение, че изменението на закона за пътната безопасност може да допринесе за увеличаването на феодализма в общините, според коментара му в предаването „Денят започва“ по БНТ. В интервюто, кметът на Стара Загора Живко Тодоров контраира тезата на Ананиев и отбелязва, че въвеждането на общински камери за санкциониране на превишена скорост е необходимо за подобряване на пътната безопасност. Тодоров подчертава, че в градовете има недостатъчно патрули и контрол, а камерите предоставят допълнителни възможности за предотвратяване на нарушения и повишаване на обществената безопасност.

Така, депутатът Ананиев изразява опасения относно конфликта на интереси и корупционния риск, свързани със закона за пътната безопасност и въвеждането на общински камери, докато кметът Тодоров се обявява в подкрепа на мерките, твърдейки, че те са необходими за гарантиране на безопасността на пътищата и превенцията на пътни инциденти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button