Политики

Георги Харизанов заяви, че единствената успешна формула за съставяне на правителство е формирането на експертен кабинет с широка политическа подкрепа.

ГЕРБ представи множество предложения и варианти, които се смятат за интересни. Политическият анализатор Георги Харизанов заяви, че единствената успешна формула, която вижда, е формирането на експертен кабинет с широка политическа подкрепа. Той отбеляза, че ПП-ДБ са ясни в своята антиГЕРБ позиция в парламента и похвали тяхната последователност в отказа си да подкрепят правителство на ГЕРБ.

Политологът Георги Киряков подчерта, че каквото и да бъде правителството, то ще трябва да изпълнява волята на парламента. Съставът на експертния кабинет ще зависи от мнозинството в парламента. Той подчерта важността на разпределението на министърските постове между партиите, които ще подкрепят кабинета „Габриел“.

Киряков изрази загрижеността си относно местните избори и посочи, че ГЕРБ може да загуби, ако направи коалиция с ДПС. Той предвижда, че ДПС ще има високи изисквания, които може да се окажат трудни за ГЕРБ да приеме. Примерът му беше разпределението на ресорните министерства, като Министерството на земеделието и регионалното министерство. Киряков подчерта важността на това да се засвети червената светлина, ако такава ситуация възникне.

Любомир Стефанов отбеляза, че ако експертното правителство успее да генерира подкрепа със своята ясна програма и да я запази, съществува възможност да продължи да управлява повече от една година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button