Политики

Ивайло Динев, политолог: Цялата ситуация прилича на една абсурдна комедия

Ивайло Динев, политолог: Сценарият изглежда като абсурдна комедия, а избирателите са най-прецаканите

В разговор с БНР, Ивайло Динев изрази мнението си, че текущата политическа обстановка изглежда като сценарий на черна комедия.

Той подчерта, че в цялата ситуация най-много страдат избирателите, които наблюдават този абсурден спектакъл. Вместо да видим сериозни и мислещи политически действия, просто сме свидетели на забавен цирк.

Динев заяви, че „махалото“ е отишло в посока, която е полезна за ГЕРБ и „Възраждане“, докато избирателите са оставени в задънена улица.

Още повече, той коментира, че проблемът е в липсата на стратегическо мислене и че ГЕРБ умело задават дневния ред, изглеждайки като единствената партия, която се грижи за стабилността на държавата, докато всички останали се представят като безотговорни.

Въпреки това, Динев отбелязва, че предложението за премиер може да бъде интерпретирано като позив към евроатлантическите партньори.

Относно сценария с главния прокурор, той изрази съмнение в неговата случайност и коментира, че всичко изглежда не много добре направено.

Политологът също подчерта, че независимо от това какво се случи, ГЕРБ ще запази своята роля като определяща сила и диктуваща дневния ред.

В заключение, той прогнозира, че периферните партии ще се насочат към по-радикални групировки, а ПП-ДБ направиха грешка, като се впуснаха в преговори и компромиси, което може да се отрази отрицателно върху тях, без значение дали ще влязат в управление с ГЕРБ или не.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button