Политики

Изборният лидер Корнелия Нинова обявява очаквано среща между БСП и ГЕРБ-СДС във възможностите на понеделник

БСП подготвя среща с ГЕРБ-СДС: Корнелия Нинова предлага иновативен подход към формирането на правителството

Лидерът на БСП, Корнелия Нинова, настоятелно работи по организирането на среща с представители на ГЕРБ-СДС, с цел да изготвят нов и по-ефективен подход за формиране на следващото правителство.

В изявление пред медиите, Нинова изрази своето убеждение, че настоящият начин на обявяване на премиер и номинациите, както и програмата, представлява грешен подход към политическата дейност. Тя настоятелно препоръчва, че всички политически формации трябва да се съберат заедно и да определят пет или шест важни приоритета за България, след което да назначат подходящите експерти, отговарящи на тези задачи. Това трябва да се случи без избирането на изразителни политици и лидери, тъй като такъв метод на политическо ръководство не е походящ, според Нинова.

Нинова заяви, че БСП е готова да се яви на срещата, на която са поканени, и да оцени дали ГЕРБ-СДС са готови да направят корекции. Приетите решения ще бъдат основани на конструктивни разговори и договаряне между двата политически лагера.

Тя допълни, че в случай на необходимост могат да се привлекат експерти с експертен кабинет, но само след консултация с членовете на БСП, които ще участват в решенията.

Корнелия Нинова коментира и исканата оставка на Иван Гешев от номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Тя изрази мнението, че тази оферта може да е част от сделка за формиране на правителство и смята, че Мария Габриел не трябва да предлага идеи за бъдещото правителство, преди да бъде избрана за премиер.

Възгледите на Нинова се основават на факта, че ролята на премиера и правителствените министри трябва да бъде определена от Министерския съвет на България и подкрепена от партийни ръководители. Тя подчерта, че политическата намеса, която изглежда присъства в предложението на Габриел, е неприемлива.

Лидерът на БСП изрази и своето неодобрение към протакането на преговорите за формиране на правителство. Тя описа процеса като „имитация“, където Борисов променя предложенията и кандидатурите, внасяйки различни варианти. Това, по нейно мнение, е загуба на време и несъответствие на сериозния политически дебат, който страната има нужда да проведе.

Нинова сподели своето мнение, че е необходимо да се постигне яснота по ключовите въпроси за България и да се установят стабилни срокове за тяхното изпълнение. Тя подчерта, че преговорите трябва да бъдат фокусирани върху решаването на проблемите на страната, а не на политически игри и размествания.

С твърдост и увереност, Корнелия Нинова продължава да насърчава сътрудничеството и конструктивния диалог между БСП и ГЕРБ-СДС, водейки към формирането на стабилно и ефективно правителство, което да отговаря на интересите и нуждите на българския народ.

Корнелия Нинова изрази също така съмнение в независимостта на прокурорите, които искаха оставката на Иван Гешев. Тя посочи, че това бързо изразяване на недоверие след подкрепата към него от страна на шестима прокурори е признак за политическа намеса и възприето от нея като несъответствие на независимостта на правосъдието.

Със своите становища и предложения, Корнелия Нинова се стреми да прокара нови пътища в политическата сцена на България. Тя подчертава необходимостта от по-конструктивен и отговорен подход към формирането на правителството, като се фокусира върху същността на проблемите и се отдалечава от политическите игри и манипулации.

С надеждата за постигане на политически консенсус и стабилност, лидерът на БСП продължава да насърчава диалога и сътрудничеството между политическите сили, с цел изграждане на правителство, което ще работи за благото на всички граждани на България. Нейната цел е да създаде политическа среда, в която доброто управление и отговорността към обществото да преобладават над партийните интереси и индивидуалните амбиции.

С непоколебимата си ангажираност и опит от години, Корнелия Нинова се стреми да промени политическия пейзаж и да даде нова перспектива за развитие и напредък на България, като гради на основата на консенсус и сътрудничество между различните политически сили.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button