Политики

Мария Габриел потвърждава ангажимента си за изпълнение на мандата

Мария Габриел: Сега е моментът за България да формира правителство

Мария Габриел, номинирана за премиер от ГЕРБ-СДС, заяви пред медиите, че настъпи моментът, в който България трябва да има ново правителство. Това съобщи репортер на NOVINI.BG. Габриел добави, че лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, също е съгласен с това. Той отказа да коментира позицията на ПП-ДБ.

„За мен настъпи моментът да преминем към следващата фаза – подкрепа на правителство с първи мандат, експертно правителство за една година с конкретни имена. Съм отворена за разговори с всички. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента на Република България“, заяви Габриел категорично.

На въпрос за позицията на ПП-ДБ и дали ГЕРБ-СДС биха подкрепили правителство с втори мандат, Мария Габриел отговори: „Не виждам политическата логика в такова решение“.

Тя поясни, че разговорите относно състава на кабинета преминават към следващия етап, където ще се обсъжда структурата на Министерския съвет.

Мария Габриел обясни, че с подаването на оставката си като еврокомисар, тя е спазила договорите на Европейския съюз и конституционните норми на България.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button