Политики

Предстоящият проектобюджет няма да бъде разгледан в бюджетната комисия през следващата седмица.

Проектобюджетът за предстоящата година няма да бъде обсъждан в бюджетната комисия през следващата седмица, съобщиха от парламентарния комитет.

Това решение е взето след задълбочени консултации и взимане предвид на различните фактори, които влияят върху бюджетните планове. Отлагането на разглеждането на проектобюджета е свързано с необходимостта от допълнителни анализи и преценка на икономическата ситуация и приоритетите на страната.

Това решение е важен етап в процеса на подготовка на бюджета и осигурява по-добра основа за вземане на информирани решения относно финансовите приоритети на държавата.

Изглежда вероятно, че през следващата седмица проектобюджетът за текущата година няма да бъде обсъждан в първо четене от бюджетната комисия на парламента, съобщи Петър Чобанов, депутат от ДПС. Възложено му е да председателства първото заседание на специализираната комисия.

Проектът, който представлява дефицит от 6,4% от БВП, е внесен от временния кабинет, но се сблъсква с остра реакция от всички парламентарни групи.

ГЕРБ-СДС, които ще получат първия проучващ мандат за формиране на правителство в понеделник, настояват бюджетът да бъде внесен от постоянния кабинет.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button