Политики

Радостин Василев разкри причините, поради които реши да се предостави на себе си имунитет, и предвижда дали ще съществува кабинет „Габриел“

В предаването „Лице в лице“ по БТВ, Радостин Василев, депутат от ПП – ДБ и бивш спортен министър, обясни причините, поради които сам се отказа от депутатския си имунитет. Той сподели, че въпросът за неговия имунитет трябваше да бъде обсъден преди всичко в групата на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП – ДБ). Въпреки противопоставянето на колегите си, които считаха, че това е шантаж от страна на главния прокурор, Василев прие решението да си предостави имунитета, тъй като смята, че така постъпват отговорните политици.

Василев подчерта, че ПП – ДБ отдавна говори за оставката на главния прокурор, в противоположност на ГЕРБ и ДПС. Той изрази съмнение дали ГЕРБ и ДПС не си правят пиар с последното изявление на Мария Габриел.

Депутатът поясни, че няма обвинение от прокуратурата и не е осведомен за такова. Отхвърли заплашванията и твърденията, че е заплашвал колежката Христинка Иванова или я е принуждавал да направи нещо против волята си. Вместо това, той посочи, че Христинка Иванова е била заплашвана от ИТН.

Василев заяви, че не подкрепя образуването на правителство на ГЕРБ и това е изричната позиция на ПП – ДБ. Той изрази съмнение дали ГЕРБ ще успее да сформира правителство, но според него, съобразително с политическите нрави в България, е много вероятно да има правителство на ГЕРБ.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button