Политики

Румен Спецов се завръща на чело на НАП с решението на правителството

Румен Спецов се очаква да бъде възстановен като директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщава изданието „24 часа“. Очаква се правителството да гласува за тази рокада в рамките на няколко часа.

Предишният мандат на Спецов като начело на НАП се простира от май 2021 г. до август 2022 г. През този период агенцията постигна рекордни приходи от 28,2 милиарда лева, което надхвърли планираните суми с около 1 милиард лева.

В същото време започнаха да се повишават цените в страната, а НАП предприе обширни проверки на търговци, с цел да се предотврати спекулацията и да се съберат данъците от нарастващите приходи.

Румен Спецов е опитен специалист с над 10-годишен опит в НАП и разполага с експертиза в областта на данъчната политика, законодателството и защитата на националната сигурност. Той е завършил Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и през обучение по „Защита на националната сигурност“ в Академията на МВР.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button