Политики

Социологът Юрий Асланов предупреждава: Ако проектокабинетът „Габриел“ не бъде одобрен, ще има нови избори

Не мога да коментирам нещо, което няма да се случи. Това беше изявата на социолога Юрий Асланов във връзка с изказването на номинираната за премиер Мария Габриел от ГЕРБ-СДС, че нейният кабинет ще поиска освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор.

Асланов подчерта, че целта на тази заявка е да се привлечат повече гласове от депутатите, за да бъде подкрепен кабинетът на Габриел. Той изрази съмнение, че проектокабинетът ще бъде одобрен, тъй като няма логика в това. Социологът също посочи, че е възможно някои от поканените депутати да са превъзбудени поради министерските позиции, които ще получат, ако подкрепят Габриел.

Юрий Асланов сподели и своето мнение относно вероятността за нови избори. Той посочи, че въпреки намалената вероятност с тези изяви, все още съществува значителен риск да се проведат шести избори, ако кабинетът на Мария Габриел не бъде одобрен. Според него, срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ, която беше отложена, може да се състои утре.

Социологът коментира и срещата между ГЕРБ-СДС и БСП, като отбеляза, че БСП има две възможности – да умре веднага, ако се включи в коалиция с ГЕРБ, или да почака и по-късно.

Асланов постави акцент и върху факта, че политическите сили трябва да отговорят на въпроса дали да има парламент, а не само какъв вид правителство ще има. Той изрази съмнение, че детайлите и схемите, с които се занимават, ще донесат полза на всички, като ги нарече „дребнаво ниво“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button