Политики

Станислав Балабанов: До момента не е получена официална покана за преговори с ГЕРБ-СДС

Липсата на официална покана за преговори с ГЕРБ-СДС, посочва Станислав Балабанов

Все още не е получена официална покана за разговори с ГЕРБ-СДС, разкрива Станислав Балабанов от партията „Има такъв народ“. В интервюто му за предаването „Събуди се“ той подчертава, че очаква такава покана да бъде отправена по официален ред.

Балабанов обяснява какви са очакванията на „Има такъв народ“ от една такава среща. Те се стремят към поставянето на реални приоритети и политики върху масата. Той споделя, че предишната среща с Мария Габриел беше нормална и диалогична, в духа на парламентарните разговори между партиите. Въпреки това, те считат, че представените приоритети бяха общи и очакват подробни разговори да се осъществят възможно най-скоро.

В своите коментари, Балабанов изразява разочарованието си от забавянето на срещите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, като ги определя като причина за заложничество на парламента. Той също така споменава, че Кирил Петков няма право да забавя процедурата, тъй като загуби изборите.

Балабанов обяснява под какви условия „Има такъв народ“ ще бъде категорично в опозиция. Той посочва, че ако първите две политически сили постигнат съгласие и назначат опасен финансов министър като Асен Василев, който ще разруши финансовото състояние на държавата, тогава те ще бъдат категорично в опозиция. Той уточнява, че не се водят разговори за имена с партията на Бойко Борисов и че „Има такъв народ“ не се стреми да натиска за властта.

Балабанов посочва, че досега не са получени конкретни предложения или идеи относно назначаването на министри или включването им в един такъв проектокабинет. Въпреки това, ако бъдат представени реални предложения, „Има такъв народ“ е отворен да ги обсъди, с цел да постави държавата на определен път. Той изразява съмненията си относно хипотезата за формиране на редовен кабинет с първия мандат и смята, че това би обезсмислило идеята за втори такъв.

Според Балабанов, Мария Габриел е възприета положително в Европа. Той посочва, че моделът на „ГЕРБ“ е бил надграден от „Продължаваме Промяната“ през последните години и отбелязва положителните промени в действията на първите.

Така чрез уникализация на текста се подчертава, че Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ заявява, че все още не е получена официална покана за разговори с ГЕРБ-СДС и изразява очакванията на партията от подобна среща. Той обяснява и условията, при които партията ще остане в опозиция, както и своите възгледи относно развитието на политическата ситуация.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button