Политики

Тома Биков: Барселонагейт трябва да се разглежда от нов главен прокурор

Тома Биков: Нужна е реформа в съдебната система и нов главен прокурор за разглеждане на делата, включително "Барселонагейт"

Заявението на депутата от ГЕРБ-СДС, Тома Биков, изразява необходимостта от реформа в съдебната система и смяна на главния прокурор.

Той подчертава, че делата, включително „Барселонагейт“, трябва да бъдат разгледани и приключени чрез инструментите на правото, без политическа намеса.

Биков призовава за отделността на прокуратурата от политиката и подчертава, че властта произлиза от народа.

Той също така изразява съмнение относно стабилността на предлагания състав на правителството и подчертава важността на подкрепата от коалиционните партньори.

Биков също така коментира обаждането на главния прокурор до депутата Десислава Атанасова и задава въпрос за връзката между президента Румен Радев и главния прокурор или депутатите.

Той изразява съмнения относно подкрепата на ПП-ДБ за предложеният състав на правителството и предупреждава, че партийното правителство със слаба подкрепа може да доведе до криза за държавата.

В заключение, Тома Биков подчертава важността на реформата в съдебната система и смяната на главния прокурор, за да се осигури независимост и ефективност в разглеждането на делата.

Той настоятелно призовава за използването на правните инструменти за обвинение, вместо политическата реторика и пресконференции.

Биков подчертава необходимостта от отделност между политиката и прокуратурата и насърчава даден шанс на правителството, дори само за да се осигури функциониращ парламент.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button