Политики

Тошко Йорданов: Еволюцията на модела ГЕРБ се забелязва

Тошко Йорданов: Решението на главния прокурор подчертава политическото влияние в съдебната система

В изявление пред журналисти, председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира изказването на главния прокурор, изразявайки мнение, че решението на Гешев отразява наличието на политическа намеса в съдебната система.

Той посочи, че обществото осъзнава този факт и подчерта, че моделът на ГЕРБ се променя и развива. Йорданов също отбеляза, че политическото влияние в съдебната система не е ограничено само до ГЕРБ, като спомена влиянието на „Демократична България“ в съдийската колегия.

Той подчерта и значимостта на независимостта на законодателната, изпълнителната и съдебната власт и надявателно изрази надежда, че текущите турбулентности ще доведат до оздравяващ процес в страната.

До момента, главният прокурор все още не е споменал конкретно име. Това е коментарът на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов относно изявлението на главния прокурор днес.

В изказването си, той посочи следното в социалната мрежа: „Получих обаждане от един познат политик, когото считах за приятел, политик-жена. Тя ми каза: ‘Разбери ме, бях в близост до нея и го чух’. От това разбрах, че тези неща са известни на много ограничен кръг хора – Бойко Борисов и може би няколко други.“

Това изказване на главния прокурор, след като демонстративно оттегли оставката си, подчертава нещо, което вече е известно на българското общество – наличието на политическо влияние или поне опит за намеса в съдебната система.

Финансистът и представител на „Левицата“ Георги Кадиев също изрази мнение, че главният прокурор има предвид председателята на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В „Фейсбук“ той написа: „Очевидно говорим за Десислава Атанасова. Тя е била седнала на масата до Габриел, когато Габриел изкъса писмото за оставката на Гешев. Защо Гешев назова именно Атанасова, как мислите?“ Томислав Дончев добави: „Светът е пълен с загадки.“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button