Политики

Венко Сабрутев (ПП): Инсайдърски слухове в парламента отразяват съществуването на коалиция „Магнитски“

Имаме ясно становище отпреди един месец, че няма да подкрепим ГЕРБ. Очакваме да потвърдим това решение. Това заяви Венко Сабрутев, депутат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ в интервюто на предаването „Денят започва“ по БНТ.

Има ясни промени в политическата обстановка. В кулоарите на парламента се чува, че съществува коалиция, известна като „Магнитски“. Най-лошото нещо, което може да се случи в страната, е управлението на тази коалиция. Ние търсим възможности за стабилно и реално управление, което да е в съответствие с нашето решение да не подкрепим ГЕРБ, посочи Сабрутев. Гласуването преди месец имаше абсолютно мнозинство против подкрепата на ГЕРБ. С оглед на променящата се обстановка, ние трябва да проведем вътрешна дискусия. Ние не трябва да позволим на коалицията „Магнитски“ да управлява, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Сабрутев заяви, че не вярва, че има представители на „Продължаваме промяната“, които да подкрепят правителство на ГЕРБ.

За нас не е въпросът кой е Мария Габриел, а кой стои зад нея. Кой ще уреди нещата. По време на срещата в петък, не само говориха тайно в ухото, а дори взеха микрофона, отбеляза Сабрутев.

Според него, най-мрачният сценарий за страната е да останем без бюджет през лятото.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button