Търговия

„Огромна промяна на режима“: Активните мениджъри виждат тласък от търговията с енергия

Това може да е годината за активните мениджъри, които инвестират сериозно в енергийното пространство – и съветниците за търговия със стоки, известни като CTA, изглежда са сред победителите.

Андрю Биър от Dynamic Beta Investments е в пространството. Той съвместно ръководи iMGP DBi Managed Futures Strategy ETF, което е нараснало с 24% досега тази година.

Хедж фондовете CTA се опитват да се възползват от големите промени на пазара. И точно сега сме в средата на огромна смяна на режима“, каза управляващият член на фирмата пред „ETF Edge“ миналата седмица на CNBC. „Минахме от този свят с ниска инфлация към свят с висока инфлация.

И тази промяна работи за привличане на Биър и други в неговата област към енергията.

Тъй като инфлацията се завръща, [CTAs] намират различни начини да правят пари от нея“, каза той. „Това, което правим в нашия ETF, е основно да се опитаме да разберем какви сделки правят и … да го копираме по евтин и ефективен начин в ETF, за да осигурим достъп до по-широка база.

„Съвременният термин е управлявани фючърси. И това е така, защото те инвестират във фючърсни договори“, каза Биър. „В регулаторната земя фючърсните договори често се третират като стоки, но ние ги наричаме управлявани фючърси.“

„Ако залагат на поскъпване на суровия петрол, никой не излиза да купува барели суров петрол и да го хвърля в гаража си. Вие купувате фючърсен договор върху него“, отбеляза Биър. „Когато видим, че хедж фондовете правят това, ние просто правим същото. Ние самите купуваме фючърсен договор.“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button